Un estudi assegura que els Berguedans no estan mai contents


NEN-INFELIÇ

Aquesta és la cara de felicitat estandar dels nens de la comarca.

El professor Felicià Nus, fill de Puig-reig i director del centre d’estudis catalans de “carallades i merdes pseudocientífiques”, fa més de 25 anys que estudia la felicitat i en busca l’origen: “Tinc 48 anys, visc sol i cada nit ploro fins que em quedo adormit. He llegit tants llibres de Paulo Cohelo, que tinc una frase de merda per a respondre amb supèrbia a cada problema que la vida et pugui plantejar. I no només he llegit CoheloJorge BucayJon KabatZin, Rafael Santandreu… He llegit tants llibres d’autoajuda, que he necessitat ajuda per a deixar-los. Era un yonki de l’autoajuda. Un autoajuda dependent.”

En la seva recerca de la felicitat, el professor Nus no ha estat capaç de trobar-ne la resposta a l’origen, però pel camí ha fet un descobriment important: Els Berguedans no estan mai contents. Segons explica ell mateix: “Més que un descobriment, és una evidència. Fixi’s bé. Som a principis de juliol. Fa una calor per a tancar-se a viure a la nevera i no sortir-ne. No plou des de fa dies. L’ajuntament obre la piscina municipal. I quina és la resposta de la gent? Anar a banyar-se? No! Protestar i preguntar-se on collons és el puto Núvol Berga. Si el Núvol fos aquí i deixes anar un ruixat cada tarda, la gent es queixaria de què no fa sol. La qüestió és queixar-se i ser el més infeliç possible…”

Segons Nus: “és molt possible que els Berguedans tinguem una predisposició genètica a ser infeliços, així com a fer infeliços als altres. O dit d’una altra manera, en general, som una mica rucs i torracollons…”


Autor: Redaccio

Comparteix aquest post amb

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *