Un senyor de Puig-reig impugna el resultat del 58è concurs de boletaires

 

RODACANTIRS-BOLETS
Miquel Rodacantirs, indignat amb el resultat del concurs.

Aquest Diumenge s’ha celebrat al Pla de Puigventós el tradicional concurs de boletaires, que enguany ha arribat a la seva 58a edició. El primer premi, se l’ha endut una cistella amb 50 quilos de rovellons que ha collit Eloi Alcalà, un veí de Manlleu.

La popular festa organitzada per la penya boletaire de Berga, ha comptat amb una amplia participació. Unes 2000 persones s’han apropat fins al Pla de Puigventós a gaudir d’aquesta festa del bolet, que aquest any ha contat amb la participació del periodista Llucià Ferrer i l’actor Toni Albà, que han rebut els títols de boletaire d’honor.

Però no tot han estat flors i violes. La nota discordant l’ha donat el popular pagès de Puig-reig, Miquel Rodacantirs que va participar al concurs amb una cistella de 12 kg de rovellons. Rodacantirs que porta 54 anys participant al concurs, s’ha mostrat molt disgustat amb la penya boletaire i ha impugnat de forma pública davant de diferents mitjans de comunicació la decisió del jurat d’atorgar el primer premi a la cistella de 50 quilos d’Eloi Alcalà: “Qualsevol boletaire de debò, sap perfectament que aquest any de Rovelló se n’ha fet ben poc, i el poc que hi ha, ben corcat. Jo mateix vaig presentar una cistella amb 12 quilos de rovellons, i d’aquests 12 quilos, estic segur que almenys 10 seran cucs. Però va aquest tio de Manlleu, i es presenta amb una cistella de 50 kg de rovellons ben macos i li donen el premi. No s’ho creu ni ell. Aquests bolets venen de Romania tant segur com que jo em dic Miquel Rodacantirs.”

Rodacantirs ha demanat a la penya boletaire que obri una comissió d’investigació. Segons ha explicat ell mateix: “Si hi hagués voluntat real d’aclarir el tema, només s’hauria d’interrogar alguns dels cucs de la cistella per a veure si parlen català o romanes. Però es clar, fa mes goig dir que el guanyador va trobar 50 kg…”

El premi al bolet més gran, se’l va emportar Eulalia Gatera, una veïna de Gironella de 45 anys que segons fonts de la organització: “Va agafar una merda com un piano.”

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *