Un senyor de Puig-Reig viatja al segle XII

PAGESDes de fa molt temps l’home somia amb poder viatjar a través del temps. Un tema que fins la setmana passada semblava ciència ficció.

La setmana passada Miquel Rodacantirs, resident a Puig Reig i pagès de professió, va inventar una maquina, que permet viatjar en el temps.

Tot va començar dimecres passat de bon matí, quan en Miquel es va llevar per anar al bosc a fer llenya per a la llar de foc, i va veure que el xerrac no funcionava.

En Miquel el va desmuntar per a intentar reparar-lo, “Quan el vaig tenir desmuntat em vaig adonar que no tenia ni idea de com tornar-lo a muntar…” i un cop el va tornar a tenir muntat, va tibar de la corretja per engegar l’aparell. Va ser llavors quan un flash de

llum blanca va cegar durant un moment en Miquel, i en obrir els ulls va aparèixer al segle XII. “De seguida em vaig adonar del que passava, en veure que estaven fent obres a l’església Romànica de St. Martí, i vaig pensar: “Miquel, això no s’ho creurà ningú”. Per això vaig posar el meu nom amb rotulador en una de les pintures murals.

Al principi ningú va creure en Miquel, però desprès de que un equip d’arqueòlegs investigues les pinture

s murals, van constatar que la inscripció en un dels murals, que havia passat desapercebuda fins ara, es autentica.

“Em van enxampar quan sortia de l’església i es van espantar molt en veure el xerrac, així que vaig tornar a tibar de la corretja i vaig tornar a aparèixer a l’hort”. Com que no havia pogut fer llenya, en Miquel va tornar a desmuntar el xerrac i finalment va aconseguir que recuperés la seva funció original. “Viatjar en el temps mola, però el que necessitava jo era llenya per escalfar la masia.”

Microsoft, Google i Apple, ja li han fet ofertes milionàries per a que torni a muntar la maquina del temps i produir-la en sèrie. De moment no es casa amb ningú.“M’ho he de rumiar. Si que m’ofereixen molts calers, però la veritat es que no se si seria capaç de tornar a muntar “l’aparatu”…”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *