Un senyor de Puig-reig podria ser Rei d’Escòcia

REI-ESCOCIA
Miquel Rodacantirs, futur Rei d’Escòcia?

Fa uns dies coneixíem la sorprenent noticia que si els escocesos voten si a la independència en el referèndum del 18 de setembre, la Duquessa de Alba podria optar al tro d’escòcia ja que es descendent de l’última dinastia que va regnar allà. La Duquessa ja ha manifestat que en cap cas acceptaria ser reina “de un païs de barbaros como Escocía, donde no se celebran corridas de toros.” Un cop descartada la duquessa, el càrrec de Rei d’Escòcia, passaria al següent en la línia de successió que ha resultat ser el pagès de Puig-reig Miquel Rodacantirs.

Per a trobar l’origen d’aquesta curiosa situació, ens hem de remuntar fins al segle XVII, quan el Rei Jacob II d’Anglaterra i Escòcia va tenir una apassionada aventura amb una concubina de Canterbury i la va deixar embarassada. El rei, per a evitar la vergonya, la va enviar en un vaixell cap a la península Iberica, i la concubina va acabar vivint a Puig-reig, on es va casar amb Ramon Rodacantirs, un avantpassat del nostre pagès. Anys més tard, en un atac de mala consciencia, el rei Jacob en va reconèixer la paternitat deixant-ne constància escrita en el seu testament, fet que acredita Rodacantirs com a legítim hereu a la corona d’Escòcia.

Rodacantirs ha explicat a Berguedà Online que “estan flipant si es pensen que em posaré una corona i una faldilla de quadres… Si volen que sigui el rei de tots els escocesos, d’acord, però hauran de venir a viure tots a Puig-reig. Jo no em penso mouré de casa que per a això seré el Rei.”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *