Un senyor de Puig-reig viatjarà a Mart

Miquel Rodacantirs, el pagès mes popular de la comarca del Berguedà ha estat pre-seleccionat per a participar a la missió “Mars One”.

Aquest projecte, liderat per una empresa holandesa ha generat entusiasme i escepticisme a parts iguals entre la comunitat científica, i te com a objectiu crear la primera colònia humana al planeta Mart a partir de l’any 2025. Més de 200.000 persones de tot el mon es van presentar voluntàries per al projecte, tot i que la companyia holandesa va deixar clar des del principi que es tracta d’un viatge sense bitllet de tornada. A més de crear una colònia humana, (que s’ampliarà cada dos anys amb 4 nous astronautes), la missió també tindrà com a prioritat investigar si hi ha, o hi va haver en algun moment vida a Mart.

Desprès de superar amb èxit les proves mediques, Miquel Rodacantirs es ja un dels 24 finalistes i tot i que només 4 partiran en el primer viatge cap al planeta vermell, es mostra optimista: “estic segur de que si m’han seleccionat a la meva edat es que m’hi volen enviar amb el primer o el segon viatge, perquè si esperen gaire més, corren el risc de que estiri la pota abans de que puguin posar-me en orbita. Ja friso per arribar al planeta i passar-me alguna marcianeta guapa per la pedra…”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *