Un veí de Gironella va a treballar borratxo cada dia

TURCA
Un dimecres al matí qualsevol a la vida d’Ezequiel Turca.

Ezequiel Turca, un publicista de 26 anys de Gironella, fa sis mesos que va a treballar borratxo com una cuba sense que el despatxin.

Tot va començar el desembre de l’any passat, quan durant el sopar de Nadal de l’empresa, l’Ezequiel va beure un parell de copes de més i va tenir un parell d’idees brillants per a campanyes publicitaries que feia mesos que estaven encallades. El seu patró es va adonar de seguida del que passava: “L’Ezequiel és un homenet gris i mediocre. Però resulta que quan va trompa, se li dispara la creativitat. Sota els efectes de l’alcohol, el seu cervell escup idees brillants a la velocitat d’un monoplaça de fórmula 1 i el combustible que necessita per a fer-ho és qualsevol licor de més de quaranta graus.”

És per això que,des de fa sis mesos i amb el consentiment de l’empresa, les 4 primeres hores de la jornada laboral l’Ezequiel les passa al bar. Emborratxant-se. L’empresa ha multiplicat per quatre els seus beneficis en tan sols mig any i no són els únics. Els propietaris del bar on l’Ezequiel alimenta la seva inspiració cada matí, també s’han vist beneficiats per aquest curiós cas: “Abans que l’Ezequiel vingués a entrompar-se cada dia, estàvem a punt de tancar. Ara miri si anem bé de cales que fins i tot m’he fet posar un parell de dents d’or. Li devem tot…”

Però no tot són bones notícies. Després de passar la revisió medica anual, el metge li ha diagnosticat un principi de Cirrosis Hepàtica, motiu pel qual es planteja deixar la beguda. Des de l’empresa ja han anunciat que li donaran suport en tot el que necessiti: “Tindrà els millors metges i els tractaments més avançats. Encendrem 14 ciris diaris a la Mare de Déu de Queralt si és necessari. A condició que continuï xumant fins que rebenti, és clar. Si no, puntada de peu al cul i al carrer.”

4 thoughts on “Un veí de Gironella va a treballar borratxo cada dia

 • 22/06/2015 at 11:37
  Permalink

  Jo aniria amb molt de compte a fer broma amb l’alcoholisme. És una greu malaltia que provoca fots patiments a l’adicte i al seu entorn.

  Encara pitjor és associar el consum d’alcohol amb la creativitat i amb l’èxit professional.

  Ja sé que aquest és un portal humorístic. I sóc partidari de fer broma de tot. I fins i tot, em sembla bé l’humor negre.

  Però frivolitzar l’alcoholisme i atribuir-hi efectes positius en un mitjà d’alta difusió, contribueix a minimitzar els efectes d’una malaltia terrible que té en l’excessiva acceptació social una de les principals causes de la seva difusió.

  Penseu-hi.

 • 22/06/2015 at 15:49
  Permalink

  Molt agraïts pel suggeriment. Totes les critiques són ben rebudes i les tenim molt en compte.

  Però si llegiu amb deteniment el text, creiem que el missatge dista molt d’atribuir cap efecte positiu a l’alcoholisme. Més aviat al contrari.
  Salutacions.

 • 23/06/2015 at 14:25
  Permalink

  He seguit les vostres indicacions i he llegit amb deteniment el text, i continua semblant-me evident que vinculeu consum excessiu d’alcohol amb creativitat i èxit professional.

  Puc admetre que indirectament acabeu fent referència als efectes negatius que provoca l’alcoholisme, en forma de cirrosis. Però fins i tot aquí seguiu vinculant la creativitat amb alcoholisme, amb l’exigència egoista i malparida de l’empresa de que segueixi xumant fins que rebenti, entenent-se que és la única manera que pot continuar sent productiu.

  Però no vull ni polemitzar ni necessito que em doneu la raó. Deixe’m’ho en que ho veiem diferent i us agraeixo l’oportunitat de manifestar-ho al comentari i que us hagueu pres la molèstia de respondre.

  L’humor és per fer riure, però també per ajudar a pensar.

 • 25/06/2015 at 15:30
  Permalink

  Sigui com sigui, no era la nostra intenció vincular alcohol i creativitat. Simplement creàvem l’escenari per a fer broma. La nostra intenció és fer passar una estona al lector mitjançant l’humor i la sàtira. Res més. A partir d’aquí, de les coses se’n poden fer mil lectures i sempre estem contents de què ens feu arribar el vostre punt de vista.
  Gràcies altre cop per la teva aportació, company!
  Salut i bon humor! 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *