Una mosca de 1000 kg. terroritza Olvan

MOSCA
Imatge de la mosca gegant, per gentilesa d’Eduard Tiramilles.

Una mosca de més de 1000 kg. fa tres dies que sembra el pànic a la localitat d’Olvan. L’animal es va deixar veure per primera vegada dimarts, a la pista poliesportiva del poble. Marc Cucurulla, que es trobava jugant un partit de futbol sala amb uns amics en el moment que va aparèixer la gegantina mosca, explica que “de cop i volta vam començar a sentir un soroll semblant al que produeix un helicòpter quan vola. En aixecar la vista cap al cel vam veure com una mosca de la mida d’un minibus sobrevolava la pista, i vam córrer a refugiar-nos dins dels cotxes. Afortunadament va passar de llarg.”

Un altre veí del poble, l’emprenedor Eduard Tiramilles, conegut a tota la comarca per la seva iniciativa “enciams per a tothom”, i per haver portat per fi la fibra al Berguedà, va aconseguir fotografiar el monstruós insecte quan aquest va aterrar a la carretera, just davant de l’església del poble. Tiramilles ha explicat que “passejava pel carrer quan vaig veure aterrar la mosca. Em vaig emportar un bon ensurt, però vaig tenir prou sang freda per a treure de seguida el mòbil de la butxaca i fer-li una foto. Després la mosca va bolcar un cotxe que hi havia aparcat amb un cop d’ala, i em vaig dir a mi mateix: Eduard, tira milles…”

La mosca s’ha deixat veure pel nucli urbà del municipi en 6 ocasions durant aquests dos dies, provocant al seu pas nombrosos danys materials. Sobretot cotxes bolcats, així com destrosses en el paviment i algunes façanes. Els mossos d’esquadra han intentat abatre la mosca a trets, però els seus esforços han resultat infructuosos. “Aquest matí li hem parat una trampa. Hem fet descarregar un camió de merda a la pista poliesportiva, i hem col·locat diversos tiradors en teulades i balcons a esperar que la mosca aparegués. Cap a les 10:45, l’insecte ha fet acte de presència i hem obert foc, però ha començat a batre amb força les seves poderoses ales per aturar les bales i després de devorar la muntanya de femta, ha fugit.”

La comunitat científica, no s’explica d’on ha pogut sortir la mastodòntica mosca, però gràcies a la fotografia realitzada per Eduard Tiramilles, l’han pogut estudiar amb més deteniment. El biòleg berguedà Francesc Gínjol ha explicat que “No tinc ni idea de com s’ha pogut fer tan grossa, però no hi ha dubte que es tracta d’una mosca domèstica adulta. No són agressives, i no viuen més de 20 dies, així que recomano prudència i paciència a parts iguals. El problema es solucionarà sol d’aquí a uns dies quan la mosca mori de vella, i llavors podrem examinar-la amb més calma. Només de pensar-hi sóc feliç com un Gínjol.”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *