Una senyora troba els Castellers de Berga a la sopa.

 

CASTELLERS-SOPA
La senyora Gregoria Angustia, molt espantada.

Gregoria Angustia, una veïna de Berga de 56 anys, ha ingressat d’urgència a l’hospital comarcal Sant Bernabé amb un atac d’ansietat. Segons ha pogut saber Berguedà Online, l’atac d’ansietat s’ha produït durant l’hora de dinar, quan la senyora Angustia es disposava a menjar-se un plat de sopa i sense previ avis, han emergit d’entre els fideus els Castellers de Berga, que han descarregat amb èxit un 5 de 7 amb caldo i manilles.

El doctor Pere Matalavella responsable de l’àrea d’Urgències de l’hospital i aficionat als castells, ha explicat a Berguedà Online que “la senyora Angustia ja es troba fora de perill i està estable, però em temo que es tracta del primer de molts casos. Això es veia a venir. Aquí a Berga no hi ha hagut mai tradició castellera i ara que per fi hi ha una colla s’ho han agafat un pel massa a la valenta. En tan sols dos anys, ja son a tot arreu: als 4 fuets, a l’aplec del pi, a la serra d’ensija… Era qüestió de temps que també estiguessin a la sopa…”

Matalavella recomana “moderar el consum de sopa, sobretot durant l’estiu per a evitar riscos innecessaris, i si apareguessin els Castellers al plat, posar-se un tovalló com a pitet per si fan llenya i escatxiguen i gaudir de l’actuació. No suposen un risc per a la salut, més enllà de l’ensurt inicial.”

Tot i que de moment només es tracta d’un cas aïllat, Matalavella adverteix dels múltiples perills de consumir sopa i escudella a l’estiu: “des de que ha començat la temporada de festes majors, ja hem hagut d’atendre 8 casos de gent que hi ha trobat Miquel del Roig cantant garrotins a la sopa, i això si que fa venir coragre…”

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *